Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

122 469 Posts in 4 047 Topics- by 3 546 Members - Latest Member: robin hood
Onlajneri ForumOnlajneri ForumPravila i problemiO nama (tj ko i šta su Onlajneri :) )
Pages: [1] 2   Go Down
Print
Author Topic: O nama (tj ko i šta su Onlajneri :) )  (Read 30794 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
jaffarbp
Administrator

Pomozite mi drugovi da nadjem spas od ljubavi :D

« on: 12-12-2006, 20:46:05 »

Ko i šta su u stvari Onlajneri?

Fenomen poznat kao 'zarada preko interneta' je poznat širom sveta, a kao takav odrazio se i na našu online zajednicu.

Prvo bih se osvrnuo na globalnu pojavu zarade preko interneta. Znači osnovna odlika ovog tipa 'posla' je što ga u stvari obavljate od kuće i da ste manje više sam svoj šef. Ovakav koncept se raširio internetom kao šumski požar i počeli su da niču sajtovi koji nude ovaj tip zarade, manje više kao pečurke posle kiše. Usledilo je jedno doba internet zarade koje su označili PTR-ovi i malkice kasnije PTC i PTP. Treba pomenuti da se već u ovo vreme javlja veliki broj SCAM sajtova, koji su služili za brzu zaradu vlasnicima i ostavljali su njihove članove zatrpane SPAM mailovima i praznih džepova. Poznati su mi mnogi ljudi koji su 'zaradili' stotine dolara vredno čitajući mailove da bi eventualno vlasnik ugasio program i pobegao sa novcem. (ja se lično najjasnije sećam Earnings2all ali bilo je ovakvih prevara mnogo...)

Posle manjih tipova zarade (pošto je bilo plaćanje po kliku/mailu samo neki deo centa) dolaze veći programi. Dok PTR, PTC, PTP sajtovi polako ali sigurno propadaju, na velika vrata ulaze AutoSurfovi i HYIP programi, koji uz šansu za veću zaradu povlače i veći rizik. HYIP programi i AutoSurfovi često JAKO kratko traju pa je polako postalo pravo umeće kako izvući profit iz njih. Zajedno sa HYIPovima i AutoSurfovima dolaze i Matrice iliti piramide koje nude odgovarajuću nadoknadu za svakog člana kojeg im dovedete i koji uplati određenu sumu. Treba napomenuti da mnogi tipovi online zarade su ponzi šeme i u nekim državama su označeni kako nelegalni.

Tokom obe 'epohe' su se provlačili sajtovi koji vam uz 'minimalnu' nadoknadu osigurati posao autora kod kuće, tj da ćete im kucati textove. Koliko ja znam ni jedan od ovih sajtova nije ništa više od prozirne šarene laži. Ispravite me ako grešim.

Dosta davno su još postojali programi koji nude zaradu vlasnicima sajtova, ali jednostavno u to vreme imati sajt (uz to da je i pristojno posećen) je bilo blago rečeno luksuz i kao takav ovaj tip zarade postaje tek kasnije popularan.

Kasnije dolazi do eksplozije blogova (online dnevnika) i sličnih sajtova, kada je imati sajt iz luksuza prešlo u okrug širih narodnih masa.

Sada bih se osvrnuo na domaću scenu. Prva i NAJVAŽNIJA napomena je da kad dolazi do interneta i internet zarade, nisam se sreo sa uobičajenom mržnjom sa kakvom se ophode medjusobno državljani bivših članica Jugoslavije. Na internetu se celi balkan (dobro dobar deo njega) označava sa Ex-Yu, i moliću lepo neću nikakve ispade što se tiče medjunacionalne mržnje ili sličnog. Tačka. Da nastavim... Tokom prve epohe naši ljudi su se našli u ne zavidnom položaju, pošto ni jedna od ex-yu država nije bila označena kao 'profitabilna' država i kao takve nama je slan manji broj mailova nego što su ih na primer dobijali Amerikanci (razne peticije, akcije i slično nisu urodile plodom). neki od naših ljudi su se okušali kao vlasnici programa, kako PTR tako i PTC i PTP. Mnogi su i do danas ostali upamćeni kao fer i korektni vlasnici programa.

Kako su umirali PTRovi i slični programi, tako se i naša online zajednica polako okretala prema tada svežim i zanimljivim HYIP, AutoSurf i Matrix programima. Tu je zapravo bilo sve jedno odakle ste i hendikepa koji je postojao sa PTRovima je nestalo. Mnogi ljudi sa naših prostora su zaradili ulažući u HYIPije i AutoSurfove, ali ne zaboravite da je ovde rizik prilično velik, pa su poznati i slučajevi ljudi koji su u ovim programima izgubili brdo novca. Isto je bilo (i ima) naših ljudi koji su se okušali kao vlasnici programa. Još uvek se sećam nesrećnog Capton Surfa koji je propao uz glasni prasak, i vlasnik je imao puno poteškoća sa vraćanjem novca. Opet su se naši ljudi pokazali kao naj korektniji vlasnici, pošto su ljudima sa naših prostora uvek nudili brojne povoljnosti. (osećam potrebu da pomenem Tapira i njegov HYIP koji nije uspeo, brojne Lucasove(sada poznat pod nickom eGolder) matrice i sajtove, Milošovu matricu, CroatianMailbox-a i još mnoge.).

S vremena na vreme se pojavi neki čovek sa naših prostora koji nudi nešto revolucionarno, dosad nevidjeno i spreman je da vam ostavi sve svoje podatke samo da se učlanite preko njega. Ne mojte im uzimati za zlo, oni jednostavno u to veruju a vama savetujem da pre nego što se odmah zaletite konsultujete nekog na Onlajneri forumu.

Neki od naših ljudi su otkrili svoj talenat u pisanju zanimljivih postova (tj textova) i napravili su svoje blogove, što im se kasnije i finansijski vratilo. (u sprezi programa za oglašavanje kao što je Google-ov AdSense). Isporavite me ako grešim ali prično sam siguran da je Vurdlak jedan od prvih, neprikosnoven i ne prevazidjen što se ove tematike tiče, ali molim vas nemojte ga zamarati pitanjima, radije pitajte na Onlajnerima neke od naše iskusne ekipe bloggera - Mr.G, Sasa001, LBC, Acca i ostale.

Drugi su otkrili ankete i vrednost mišljenja. Pitajte Macasa da vam malo pojasni, on je dežurni stručnjak za tu temu ...

Mnogi su se okrenuli dizajnu, pa mnogi se od nas sećaju LBC-jeve karijere kao dizajnera i LadyClicker-icinih lepih sličica. Smile
Ostali su savladali programiranje pa se još uvek svi sećamo Betmenkovog StormClix notifiera (Betmenko = majstor za VB.NET i php Wink ) i svih tih zvjerkovih php skripti, skriptica (banner rotator na MCT forumu je njegovih ruku delo).

Sve u svemu jedno od prvih mesta gde ste mogli pročitati postove na našem jeziku je bio getpaidforum.com sa njegovim ex-yu delom. Prvi moderator je bio matori Smile koji je igrom slučaja i jedan od moderatora kod nas. (Inače ako se neko seća Elronda sa GPF-a i ako je u stanju da ga nadje neka ga slobodno preusmeri na Onlajnere) Posle je niknuo (ali nikad nije nešto zaživeo) ex-yu podforum na moneymakersgroup ali on je većinom prazan. I negde u bližoj budućnosti je jedan od članova GPF (Miloš pod nadimkom Ronaldinjo) predložio jedan zajednički projekat - da se napravi forum. Forum je bio osmišljen kao konkurencija većim stranim forumima i imao je ex-yu pod forum. Dobio je ime na predlog LBC-ja - MoneyCanTalk. Prvi Banovan član je bio haos (koji je inaše dobio jubilarnih 100centi kao nagradu za našeg 100tog člana) koji se na sreću kasnije konsolidovao i postao jedan od omiljenih članova na našim forumima (ako izuzmemo naprimer jednog od adminova koju mu je lupio karma kaznu zbog puno pominjanja iste Smile ) U roku od par meseci je primećeno da je ex-yu deo rastom premašio celi engleski deo. Pošto ekipa je upoznata sa jezičkom barijerom koju imaju mnogi naši članovi, u strogoj tajnosti smo krenuli u pripremanje iznenadjenja za sve naše ex-yu članove. Postavljen je nov forum, sa novom domenom koji je u potpunosti na našem jeziku. Sve oblasti su u tišini prevedene na naš jezik i napisani su priručnici koji se tiču zarade na internetu. Onda je postavljen jedan post na MCT u ex-yu delu a ostali deo podforuma  smo sakrili i - čekali smo reakcije. Neke je članove zamalo strefio šlog, neki su poludeli a ostali su odmah prešli na Onlajnere. Iako se ne može pohvaliti ogromnim rastom, Onlajneri forum je jedini od svoje vrste - jedini forum koji je prvenstveno orjentisan na online zaradu. Kao vlasnici foruma su iskusni naši ljudi koji imaju i više nego ogromno poznavanje materije. Zajvaljujući tome onlajneri forum se može pohvaliti sa jakom postavom što se tiče online zarade. Ako mislite da spadate medju najbolje, prodružite nam se!

Jaffarbp,
Admin sa Onlajnera

Mali rečnik pojmova:
PTR - Pay-To-Read - ovi programi plaćaju određenu sumu po pročitanom mailu
PTC - Pay-To-Click - ovi programi plaćaju određenu sumu po kliknutom linku koji vam oni daju
PTP - Pay-To-Promote - ovi programi plaćaju određenu sumu po posetiocu kojeg im pošaljete
SCAM - Prevara, u našem slučaju najčešće sajt koji ne isplaćuje
HYIP - Investicioni fond koji vam nudi određen profit na vaš ulog za određeno vreme
AutoSurf - Investira se određena suma, a da bi ste ostvarili zaradu morate dnevno odsurfovati određen broj sajtova
Ponzi šema - u osnovi je to program koji traje samo dok traje priliv članova, to jest da nema nikakvih prihoda osim od registracije članova
GPF - GetPaidForum - skraćenica
MCT - MoneyCanTalk - skraćenica

LBC
Naj-lik za 2006.

Not Warned

« Reply #1 on: 12-12-2006, 21:29:26 »

svaka cast za tekst Thumb Up
zaboravio si ubaciti pts, ppcse, paid-to-search ili kako god se zove Wink
btw imao sam i ja hipi Rofl
e da ako nije dozvoljeno pisati ovde onda obrisi ovo :D

Shut up, fatty. Get on my horse. Rofl 2
macas
OF Poznata ličnost

Nije (mi) svejendo !

« Reply #2 on: 12-12-2006, 23:06:47 »

Read Read
sta reci sem   ...  Clap Karma Up

btw i ja sam spomenut  ali treba za to zahvaliti jednoj osobi na gtf  Halo

I ja vama mery Xmas  :D sa ovim smajlijima  Rofl 2

habits or no habits , keep your knife clean mean  MWW - World of Web Design
trompyx
OF Član u razvoju
**

Ako zelis pobediti ne smes izgubiti!!!

« Reply #3 on: 13-12-2006, 09:22:53 »

Super tekst (stvano)  Yay

inspector
OF Član u razvoju
**

« Reply #4 on: 14-12-2006, 13:50:19 »

Mislim sa reci Smile !!!

stonehr
OF Član

http://www.onlajneri.com/forum/index.php/topic,342

« Reply #5 on: 03-03-2007, 14:57:06 »

A mene jaffar nigdje nisi spomenuo , ah neka... ovaj put ti je oprosteno....
Ionako sam manje poznat u domacem krugu..... Rofl

jaffarbp
Administrator

« Reply #6 on: 03-03-2007, 16:19:12 »

pa rekni sta si radio u to vreme pa cemo videti :D

sasa001
Administrator

« Reply #7 on: 03-03-2007, 16:42:09 »

pa on je imao svoj bubble ne mislim na jednu igricu nego na cijeli servis

jaffarbp
Administrator

« Reply #8 on: 03-03-2007, 19:21:04 »

eh sad ... Da je reko ranije, jeo bi boranije ... (ne znam odakle mi to ali ajde, ko zna mozda voli boranije :D )

mikus018
OF Početnik
*

internet zarada je cool

« Reply #9 on: 14-03-2007, 11:42:04 »

Svaka čast na tekstu i hvala Vam što postojite.
Imao sam tu nesreću da sam puko oko100$ na autosurf programu "12by12daily.net". To , naravno, nije najgore. Nažalost, iz najbolje namere sam u ovaj posao uvukao par dobrih prijatelja i dan-danas mi je žao zbog toga. Ali ,nema veze,svaka škola se plaća,nadam se da ću ,upoznavši Vas, da pronađem neki stvarno profitabilan posao koji nije prevara i da ću se donekle iskupiti svojim prijateljima za lakomislenost i pohlepnost koja nas je sve obuzela.
 Karma Up

http://yourcashcow.biz/index.php?spon=1729
Mr.G
Administrator

Trenutno na "godišnjem odmoru"... NOT!

« Reply #10 on: 14-03-2007, 13:45:55 »

trudićemo se da budemo još bolji  Smile
figaroo
OF Član u razvoju
**

« Reply #11 on: 03-04-2007, 13:56:54 »

Bravo za ovaj forum...doveo sam ih dosta...

103 nemaju ni jedan post toliko LBC ima karmu Rofl 2

CHEAP HOSTING- 400MB space and 20GB BANDWIDTH,Cpanel,PHP,MYSQL, and more for 2.00$/m http://www.text-link-ads.com/?ref=81854
Aleksa87
Administrator

« Reply #12 on: 20-06-2008, 16:49:20 »

otvorio sam google racun i napravio sam blog kako da ga postavim. hvala u napred

pogresan deo foruma:

http://www.onlajneri.com/forum/index.php/board,12.0.html
LBC
Naj-lik za 2006.

Not Warned

« Reply #13 on: 16-12-2008, 18:50:52 »

sorry za Offtopic Rofl 2

kad cete ubaciti novogodisnje smajlice i logo sajta? Rules

Shut up, fatty. Get on my horse. Rofl 2
WorB
OF Član u razvoju
**

« Reply #14 on: 17-12-2008, 10:14:33 »

Ovaj topik stavite za stickiest one :-). Svaka cast!
I hvala za spominjanje prvog moderatora sa GPF foruma ;-)
Pages: [1] 2   Go Up
Print
Jump to: